Kitchen in Lewes. View shows vintage table and chairs in dining area and kitchen cabinets made from reclaimed timber.

A kitchen for a mid-century Bungalow with views to the River Ouse in Sussex. The homeowners were already accustomed to sourcing reclaimed materials and period furniture to compliment the building’s heritage.

Part of a total remodelling of a terraced house overlooking Brighton, the client for this kitchen was an Interior Designer which led to a close and fruitful collaboration.

Overview of kitchen in Bighton with Oak fluted drawer fronts with bespoke handles.
Industrial style kitchen oh Hove seafront Regency townhouse apartment.

A statement space with an industrial aesthetic was the brief for this kitchen for a large Regency townhouse apartment by the sea in Hove.

Douglas Fir is used throughout this Peak District kitchen in all cabinets. Worktops are mint Durat.

A kitchen for an architect designed 1960’s house set in the Peak District. The owners wanted to bring the house up to date with a design sympathetic to the original architectural features.

This kitchen/diner was an essential part of the renovation of a 1960s terraced house in New Cross

This kitchen/diner was an essential part of the renovation of a 1960s terraced house in New Cross
Ply Storage boxes under stainles steel countertops

The use of London Plane for this kitchen in an historic Grade II listed home overlooking Blackheath was informed by a large example of the species that can be seen from the house.

The use of London Plane for this kitchen in an historic Grade II listed home overlooking Blackheath was informed by a large example of the species that can be seen from the house.
Leaning into the utilitarian brief for this kitchen, we used Dexion slotted angle for the framework and added warmth with Aspen veneered ply. Stainless steel counter tops and splashbacks complete the functional, industrial feel.

Leaning into the utilitarian brief for this kitchen, we used Dexion slotted angle for the framework and added warmth with Aspen veneered ply. Stainless steel counter tops and splashbacks complete the functional, industrial feel.

Front view of Aspen veneered ply under counter cabinets.
Stainless steel hob above the corner oven.
The clients for this Lewes kitchen required a practical, multipurpose space, but with a traditional warm and welcoming feel. Here the colour of the wood perfectly compliments the sage green handmade ceramic tiles.
Storage jars on reclaimed counter tops in Lewes Kitchen.

The clients for this Lewes kitchen required a practical, multipurpose space, but with a traditional warm and welcoming feel. Here the colour of the wood perfectly compliments the sage green handmade ceramic tiles.

Fluted oak drawer fronts and panelling were paired with the dark olive paint to bring texture and warmth to this new bright space.
A high level of completely bespoke components from handles to drawer inserts were utilised in this scheme.

Fluted oak drawer fronts and panelling were paired with the dark olive paint to bring texture and warmth to this new bright space. A high level of completely bespoke components from handles to drawer inserts were utilised in this scheme.

Details like this inset cookbook rack add discreet function and character to this kitchen in Brighton's Elm Grove.

Details like this inset cookbook rack add discreet function and character to this kitchen in Brighton's Elm Grove.

The kitchen of this light and bright open-plan area was distinguished with the use of sympathetic and functional materials, including Formica, linoleum, Aspen ply and stainless steel.

The kitchen of this light and bright open-plan area was distinguished with the use of sympathetic and functional materials, including Formica, linoleum, Aspen ply and stainless steel. A Bespoke light fitting completes the look and adds to the definition of the space.

Plentiful open and concealed storage was important to the keen cooks commmissioning this kitchen, as was plenty of space for prepping food.

A Bespoke light fitting completes the look and adds to the definition of the space.
Plentiful open and concealed storage was important to the keen cooks commmissioning this kitchen, as was plenty of space for prepping food.
With the kitchen looking across the Derbyshire countryside, floating cabinets were used to accentuate rather than detract from the view.

With the kitchen looking across the Derbyshire countryside, floating cabinets were used to accentuate rather than detract from the view. The mint Durat countertops invite the outside in.

The mint Durat countertops invite the outside in.
A Generous dining area compliments the kitchen space.
Warm light hits the Derbyshire kitchen in thsi overview of the space.
Furthering the seamless integration of the new kitchen design into the existing structure of the house, the Douglas Fir clad ceiling is mirrored in the choice to use the same timber for the fluted kitchen cabinets.

Furthering the seamless integration of the new kitchen design into the existing structure of the house, the Douglas Fir clad ceiling is mirrored in the choice to use the same timber for the fluted kitchen cabinets.

The clients had already prepared the kitchen space with painted exposed bricks and polished concrete floors, allowing them to visualise their ideal kitchen.

The clients had already prepared the kitchen space with painted exposed bricks and polished concrete floors, allowing them to visualise their ideal kitchen.

Details such as the choice and arrangement of lighting and use of houseplants offer domestic concessions to help soften the space without disrupting the aesthetic. A custom desk/storage area adds practicality to a previously under-utilised area.

Details such as the choice and arrangement of lighting and use of houseplants offer domestic concessions to help soften the space without disrupting the aesthetic.
Detail of the lighting hung from an overhead bar.
A custom desk/storage area adds practicality to a previously under-utilised area.
The entire London Plane timber used for this Greenwich kitchen was sourced from a single tree.

The entire London Plane timber used for this Greenwich kitchen was sourced from a single tree. A stand-alone dresser adds additional storgage and display space.

The use of colour on adjacent facets of the furniture highlights and frames the distinctive rich lace effect of the quarter sawn Plane of the cabinet fronts.

The use of colour on adjacent facets of the furniture highlights and frames the distinctive rich lace effect of the quarter sawn Plane of the cabinet fronts.
A stand-alone dresser adds additional storgage and display space.

Honed granite worktops and a stainless steel butler sink were chosen to offer durability and also act as a balance to the colours of the timber and shade of formica.

Honed granite worktops and a stainless steel butler sink were chosen to offer durability and also act as a balance to the colours of the timber and shade of formica.
Handy crockery storage built under the counter end of this Greenwich kitchen.
The worktops here are crafted form reclaimed science laboratory counter tops, the existing patina helping to creating a timeless space reflective of the building’s heritage.
simple stylish shelving adds aestheticly pleasing and practical storage.

The worktops here are crafted form reclaimed science laboratory counter tops, the existing patina helping to creating a timeless space reflective of the building’s heritage.

Kitchen cabinet and drawer fronts crafted from reclaimed wood from a science lab.
Detail of handle indent in kitchen drawers.
Extending the attention to detail in this oak fluted kitchen, the cabinet interiors were also constructed from oak to tie the whole scheme together. Handmade solid oak spice racks complete the larder.

Extending the attention to detail in this oak fluted kitchen, the cabinet interiors were also constructed from oak to tie the whole scheme together. Handmade solid oak spice racks complete the larder. Cladding around the extractor fan allows it to blend seamlessly into the space.

Cladding around the extractor fan allows it to blend seamlessly into the space.